Jamón Ibérico Cebo de Campo 50% Benito
- Ras : 50% Iberisch varken
- Kwaliteitslabel: groen
- Voeding: Bellota - eikels, granen en grassen
- Achterpoot van ongeveer 7 kg.
- Loslopend in het wild.
- Rijpingsproces : 36-40 maand.
- Oorsprong : Ibéricos Benito - Castaño del Robledo (Huelva)
- Gratis bij je thuis Bezorgd
Wij kopen onze Ibérico hammen rechtstreeks aan bij onze ambachtelijke Spaanse hamproducent Ibéricos Benito uit Castaño del Robledo (Huelva). Deze streek is verbonden aan de talrijke eikenbossen waar de varkens vrij kunnen loslopen en zich kunnen voeden met eikels. Ibéricos Benito is ondertussen een begrip geworden voor hun optimale kwaliteit van Ibérico ham.
Ibérico ham Cebo de Campo 50% van varkens die tijdens het Montanera-seizoen worden gevoerd met eikels, granen en natuurlijke grassen.
Deze Spaanse cebo ham is een echt geschenk voor je smaakpapillen. Deze ham is meer dan 30 maanden gerijpt, wat zijn uitzonderlijke kwaliteit en onvergelijkbare smaak garandeert.
De varkens die worden geselecteerd voor de bereiding van deze ham worden in de "dehesa"open ruimte grootgebracht met eikels, waardoor ze een unieke smaak en aroma krijgen. Na het zouten, drogen en rijpen wordt deze ham een waar genot voor Iberische liefhebbers. De Spaanse zwarte varkentjes worden kort na de geboorte gevoed met mais en graan vooraleer ze worden losgelaten in de vrije natuur. Vanaf september tot ongeveer maart kunnen ze hun voeden in de eikenbossen met heerlijke eikels. Door het vele bewegen en hun optimale voeding hebben ze een bijzonder vetopslag in en rondom hun spiermassa's. Zo krijgt de Ibérico Cebo ham een zachte textuur en is daardoor zeer smaakvol.
Tabel kwaliteitsnorm Jamón Ibérico en Cebo
Ibérico Ham van Ibérico Benito uit Huelva