Salsa Brava Pikant
- Inhoud : 275 gr netto
- Ingrediënten: Piquillo-paprika, ui, olijfolie, alegrías riojanas (hete peper), choricero-peper, rijst, visbouillon, suiker, zout, hete paprika, witte wijn, cognac en kruiden.
- Producent: Conservas La Receta - Almeria
- Ideaal te gebruiken bij patatas bravas en pastagerechten
- Exclusief verkrijgbaar bij Shopandalucia
Deze Spaanse salsa brava is vooral aangewezen als het hoofdingrediënt van patatas bravas (gebakken aardappelen) en een "happy" touch te geven aan allerlei vleesgerechten, vis, groenten, rijst, pasta, tortilla's, stoofschotels ... enz. De salsa brava saus kan je zowel op kamertemperatuur of opgewarmd serveren.
Om de saus zachter te maken voeg je mayonaise toe.
Voor meer pit: voeg alegrías riojanas, tabasco-saus, gemalen cayennepeper toe ... enz.
Patatas bravas is een typisch gerecht uit de Spaanse keuken. Meestal wordt het meestal geserveerd als een tapa in bars. Het bestaat uit een aantal gebakken of gefrituurde aardappelen en vergezeld van een pikante saus. Er is geen origineel recept voor dit gerecht meer, er zijn tientallen varianten om dit recept te maken. Zo worden in de saus verschillende ingrediënten gebruikt, de ene met tomaat, de andere zonder tomaat.