balsamico

Balsamico

Sherryazijn Pedro Ximénez

geen
Sherryazijn van een oud zoet druivenras uit Andalusië.
€ 8,95
Op voorraad
  • 100% exclusieve Spaanse topproducten
  • Vóór 22.00u bestellen, morgen geleverd
  • Vanaf €59,- gratis bezorgd
  • Direct van de Spaanse producent

Productbeschrijving


- Mooi donker flesje 250 ml

- Gemaakt via het Soleras en Criaderas systeem

- Pedro Ximenez druif

- Geschikt bij eend,wild en vleesgerechten

- Zachte aromatische smaak

- Producent: El Majuelo (Jerez) D.O. Jerez

- Donker en koel bewaren

- Vandaag bestellen,morgen geleverd

 

 

Sherryazijn Pedro Ximénez uit het oude Al-Andaluz, op de Solera wijze gemaakt.

 

Deze Pedro Ximénez sherryazijn is gemaakt met Pedro Ximénez druiven die veelvuldig groeien in de streek rond Jerez de La Frontera in Andalusië. Daarnaast wordt de gewone sherryazijn gemaakt van Fino Palomino druiven die gefermenteerd werd van een lichte witte wijn.

Onze sherryazijn van producent El Majuelo uit Jerez,heeft de beschermende herkomstaanduiding Denominación de Origen (D.O) . Sherryazijn met het D.O label is enkel geproduceerd in de Jerez streek.

Goedkope wijnazijn heeft een rijpingstijd tussen de 6 maand en 24 maand , de fijne Reservas tussen de 2 en 10 jaar en de Grand Reserva 25,5à en zelfs 75 jaar !

Alcohol heeft zuurstof nodig om in azijn omgezet te worden en heeft dus ook veel verse lucht nodig. De kleur van de sherryazijn wordt donkerder door de oxidatie.

De meeste sherry vaten liggen dan ook in hoge geventileerde sherry bodegas die optimaal van de zeelucht kunnen profiteren.De rijping wordt bevorderd het natuurlijke "Solera"  systeem van zodera de sherry begint te gisten. Het Solera systeem bevat rijen van grote eikenhouten vaten die in pyramide vorm opgestapeld worden. Elke rij bevat azijn met dezelfde eigenschappen maar wel verschillend van ouderdom.

De oudste azijn wordt in de onderste rijen bewaard,slechts een derde van de inhoud hiervan wordt gebotteld. Deze hoeveelheid wordt door de jongere azijn van de "Criadera" vervangen. Dit zijn de rijen vaten die zich boven de Solera vaten bevinden.

Dan wordt de azijn in de eerste Criadera weer aangevuld door de jongere azijn van de daarboven liggende rij, en zo gaat men voort tot de top van de pyramide waar zich de jongste sherryazijn bevind. 

Het mengen van de oudere met de nieuwe azijnen geeft de garantie voor een jarenlange constante smaak.  

 

 

 

Hoe werkt dit nu "Het Solera Systeem "?

 

Andere klanten bekeken ook