Turron

Turron

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Gekonfijte pompoen
    € 6,80
  2. Rocas Chocolate
    € 8,30
  3. Turron Cadeaudoos
    € 17,50
  4. Turron Fruta
    € 5,70
  5. Turron de Yema Tostada
    € 5,45
  6. Turron Chocolade Amandel
    € 5,70
  7. Turron Duro de Almendra (hard)
    € 5,70
  8. Turron Blando de Almendra (zacht)
    € 5,70
  9. Turron chocolate crujiente
    € 4,80
  10. Almendras rellenas
    € 5,95
  11. Turron Coco
    € 5,70

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Haal de Spaanse keuken in huis tijdens kerst

Voor veel Nederlanders en Belgen staan de laatste feestelijke weken van het jaar in het teken van familie en gezelligheid. Ruim op tijd komen de kookboeken al tevoorschijn om tijdens kerstmis de meest verrassende gerechten op tafel te toveren.

Traditiegetrouw vervallen veel huishoudens in de gewoonte om zoiets als de klassieke kalkoen op tafel te zetten. Voor de meeste mensen hoort een gerecht als deze bij de feestdagen in december.

Eerlijk gezegd valt inspiratie ook op culinair gebied nooit zomaar uit de lucht voor de hardwerkende koks en kokkinnen onder ons. Het bereiden van het feestmaal blijft toch ieder jaar minstens zo leuk als het smullen van het eindresultaat.

Soms helpt het om het over een heel andere boeg te gooien. Kijk bijvoorbeeld eens naar de maaltijden in andere Europese landen. De Spaanse keuken zit bijvoorbeeld vol met verassingen die ook tijdens de feestdagen van komen.

Je scoort punten bij de visite met een nieuwe menukaart waarvan de gerechten nog heerlijk smaken ook. Spanje is voor ons in Nederland in de eerste plaats een geliefd vakantieland om de zon op te zoeken.

Maar op een creatieve manier bewijs je dat je ook in de donkerste maanden van het jaar geniet van hun veelzijdige eten!

Turrón, amandelen en honing als basis

Maak kennis met Turrón dat zijn afkomst dankt aan die heerlijke Spaanse keuken. Niemand verwacht zoiets met kerst, maar het valt waarschijnlijk in de smaak bij jou en je familie. Turrón komt niet toevallig uit Spanje. Het is een erfenis van de Arabische tijd die het land eeuwen geleden doormaakte. Zoals in ieder goed gerecht vormt een aantal ingrediënten de basis waarop het culinaire hoogstandje voor het grootste deel leunt. In het gerecht mag je eigenlijk altijd verwachten dat je de zoete smaak van amandelen en honing in je mond proeft. Ze keren steeds terug als herkenningspunt in de culinaire creatie die de Spanjaarden maar al te goed kennen. Nederland moet het nog meer ontdekken. In je eigen huiskamer zet je alvast een voorzichtige stap in de goede richting door meer mensen de lekkernij te laten eten. Alle kleine beetjes helpen. De zoete smaak lijkt op het eerste gezicht haaks te staan tegenover de hartige hapjes op de kersttafel. Ondertussen maken we genoeg kerstdagen mee om te begrijpen dat liefde en ook zachtaardigheid voorop staat aan het eind van het jaar. Dat begint al met alle lekkernijen in het kader van Sinterklaas. De zoete smaak van de lekkernij past dus prima bij de feestdagen.

Een toetje om van te smullen

Het hele jaar door kunnen de Spanjaarden Turrón online bestellen of zelf maken om het daarna lekker op te smikkelen. Sommigen doen dat ook wel, terwijl de grootste groep het vooral tijdens kerstmis op hun bord heeft liggen. Het laat zich ook in Nederlandse keukens perfect combineren met andere lekkernijen van Spaanse komaf. Sla de recepten er maar op na en laat je inspireren. Je zal merken dat het menu langzaamaan steeds meer op zijn plaats begint te vallen. Dat houdt ook in dat je moet bepalen in welke volgorde je de gerechten serveert. Inmiddels weten we dat dit Spaanse hapje zich onderscheid door de fijne, zoete smaak die het je geeft. Deze zoetigheid komt het beste tot zijn recht wanneer je hem pas aan het einde van het diner aanbiedt als toetje. Het smaakt toch minder wanneer je het tussen de aardappeltjes en soep door eet. Zelfs als je kiest voor het hoofdgerecht kiest voor Spaanse tapas blijft de lekkernij het meest geschikt als dessert. Door het aanhouden van deze volgorde bewaar je tenminste nog een topper om aan tegen het eind van het etentje trots te presenteren aan alle gasten.

Het geheim van een aantrekkelijke aankleding

Bij het maken van het gerecht stort jij je natuurlijk op alle ingrediënten en de kwaliteit van de smaak. Zeker bij een nieuwe uitdaging in de keuken wil je voorkomen dat je gelijk de plank mis slaat met je kunsten. Er valt inderdaad wat voor te zeggen om je vooral te concentreren op de bereiding van dit Spaanse hapje en de verhouding tussen de ingrediënten die er in horen. Maar vergeet je ondertussen niet iets belangrijks? Precies, het oog wil ook wat! Het recept leent zich perfect om te versieren in stijl als het meeste werk er op zit. Dat is toch een stuk leuker serveren als je straks met elkaar aan tafel zit. Het zou goed kunnen dat je de hapjes gebruikt om als dessert aan te bieden. In dat geval ziet het er gezellig uit als je het bijvoorbeeld opmaakt met wat kersen of een stel bosvruchten. Tijdens het bereiden moet jij je nog exact aan het recept houden, maar hier zit die taak er op en mag je creatief zijn. Ook voor kinderen maak je er een leuke boel van. Kijk maar hoe vrolijk de lekkernij er uit ziet met kleurrijke spikkeltjes!

Spaans feestje in Hollandse keuken

Met de juiste aankleding zet je de laatste puntjes op de 'i' om dit experiment tot een succes te brengen. Je kunt de lekkernij gewoon toevoegen aan de menukaart zonder dat je de rest aan de kant moet schuiven. Daarnaast steek je er nog wat van op ook om een stukje cultuur van een ander land te leren kennen. In Spanje is deze zoetigheid niet meer weg te denken op 25 en 26 december als de kerstdagen aanbreken. De amandelen en honing vormen samen een gouden combinatie die de unieke smaaksensatie tot stand brengen. Misschien doet het je zelfs denken aan je laatste vakantie onder de Spaanse zon. Met de keuze voor dit hapje proef je toch wat van Spanje zonder dat je honderden euro's betaalt om er heen te vliegen. Nee, je zit lekker warm thuis met je familie van het eten te genieten. Jong en oud komen in de verleiding om een hap te nemen door de smaakvolle aankleding met snoepjes of strikjes. Misschien willen de jongsten onder ons een handje meehelpen tijdens het versieren van je creatie. Want wat je tijdens de feestdagen ook eet, kerst vier je met elkaar.