Jamón Ibérico de Bellota 100% Benito
- Ras : 100 % Iberisch varken
- Kwaliteitslabel: Zwart
- Voeding: Bellota - eikels.
- Achterpoot van ongeveer 7 kg.
- Loslopend in het wild.
- Rijpingsproces : 36-40 maand.
- Oorsprong :
Wij kopen Ibérico de Bellota hammen rechtstreeks aan bij onze ambachtelijke Spaanse hamproducent Ibéricos Benito uit castaño del Robledo (Huelva). Deze streek is verbonden aan de talrijke eikenbossen waar de varkens vrij kunnen loslopen en zich kunnen voeden met eikels. Ibéricos Benito is ondertussen een begrip geworden voor hun optimale kwaliteit van Ibérico ham. Ze hebben dan ook al talrijke gouden medailles gewonnen en dit wereldwijd !
Ibérico de Bellota is het paradepaardje onder de Spaanse hammen en is dan ook zeer erg geliefd onder de liefhebbers van smaakvolle ambachtelijke producten.Ben jij een van degenen die op zoek zijn naar het beste in Iberische producten? Dan mag je deze Ibérico Bellota Spaanse topham niet missen, een juweeltje voor je smaakpapillen. Deze ham is meer dan 36 maanden gerijpt, wat zijn uitzonderlijke kwaliteit en onvergelijkbare smaak garandeert.
De varkens die worden geselecteerd voor de bereiding van deze ham worden in de "dehesa"open ruimte grootgebracht met eikels, waardoor ze een unieke smaak en aroma krijgen. Na het zouten, drogen en rijpen wordt deze ham een waar genot voor Iberische liefhebbers. De Spaanse zwarte varkentjes worden kort na de geboorte gevoed met mais en graan vooraleer ze worden losgelaten in de vrije natuur. Vanaf september tot ongeveer maart kunnen ze hun voeden in de eikenbossen met heerlijke eikels. Door het vele bewegen en hun optimale voeding hebben ze een bijzonder vetopslag in en rondom hun spiermassa's. Zo krijgt de Ibérico bellota ham een zachte textuur en is daardoor veel smaakvoller dan bv de Ibérico Cebo of de serranoham.
Tabel kwaliteitsnorm Jamón Ibérico en Cebo
Ibérico Ham van Ibérico Benito uit Huelva