Manchego El Piconero
- Gewicht: 250 gr
- 4 maand gerijpt
- Producent: El Piconero - La Mancha
- Vetpercentage tussen 50 en 60 %
- Bevat vitaminen A,D en E
- Populair als tapa samen met een olijfje en een stukje serrano of Ibéricoham
Manchego is een lekkere Spaanse schapenkaas die gemaakt wordt in de streek "La Mancha". Deze regio ken je zeker van het verhaal van Don Quichot dat zich afspeelde in de La mancha streek. Deze streek is altijd een gebied geweest dat bekend stond om zijn Manchego schapen.
In de La Mancha regio wordt er met veel zorg en kennis omgegaan met de schapen zodat de melk rauw en van uitstekende kwaliteit is. Deze schapenmelk heeft zeer veel smaak en zorgt dan ook voor een lichte zoute schapenkaas met bruine korst.
Maar niet alle schapenkazen mogen manchego genoemd worden. De Manchegokaas uit La mancha heeft een beschermde status.
Wanneer mag een schapenkaas manchego genoemd worden ?
- Afkomstig van de melk van Manchego schapen
- Minimaal 4 maand gerijpt heeft
- Als hij het Denominación de Origen "Queso Manchego" heeft
- Alleen afkomstig is uit het gebied Albacete, Ciudad Real, Cuenca en Toldedo