Mojama Gedroogde Tonijn
- Mojama Calidad Extra van ong. 200 gr.
- Vacuum verpakt
- Exclusieve Spaanse delicatesse
- Fabrikant: La Chanca - Barbate
- Bijna alleen bij Shopandalucia in de Benelux verkrijgbaar.
- Binnen 1 à 2 werkdagen bij je thuis bezorgd
Wat is Mojama ?
Mojama is een exclusieve delicatesse uit Andalusië en wordt onder de kenners ook gezien als de Pata Negra van de zee. Mojama wordt gemaakt van de lende stukken van de tonijn soort. De stukken tonijn worden enkele dagen in het zeezout gelegd om daarna te worden schoongespoeld. Dan worden de tonijn filets opgehangen om te drogen (zoals bij de Spaanse hammen) . Hier en daar zoals in Barbate gebeurt dat nog in de zeewind en de zon, maar in de meeste gevallen gebeurt het in drooghallen.
Ik moet je natuurlijk niet zeggen dat hier wel degelijk een smaakverschil tussen zit. Om deze delicatesse dat de mojama wel degelijk is, op de juiste manier te consumeren zijn volgende tips belangrijk.
- Snij de mojama in filterdunne plakjes.
- Leg de plakjes een tijdje in extra vierge olijfolie , wel zorgen dat je kwalitatieve olijfolie gebruikt !
- Dan kan je er bv wat amandelen opleggen of pijnboompitjes en eventueel wat ui of bieslook.
- Hoe donkerder de mojama is ,hoe beter hij is van kwaliteit.
Het enige nadeel bij dit typisch Spaans product is dat het niet te vinden is in de Benelux. Gelukkig kan je bij uw Spaanse winkel Shopandalucia dit product altijd bestellen !