Lomo Ibérico
- Lomo van het beste Ibérico Bellota vlees
- 4 maand gerijpt in Castaño de Robledo - Huelva
- Producent: Benito - Huelva
- Vacuum verpakt, ong 700 gr
- Varkensras: 50% Iberisch - 50% Duroc
- Voeding varkens: Op basis van steeneik en kurkeik eikels, wilde kruiden
- Ingrediënten: 50% Iberico varkenslende, zout, knoflook, paprika, specerijen, suiker, dextrose,
- Zonder gluten en lactose
De Spaanse Lomo Ibérico is het varkenshaasje van de zwarte Ibérico varkens. Deze varkens worden gevoed met eikeltjes (bellotas) en wilde grassen. Hierdoor heeft het vlees een heerlijke, intense en nootachtige smaak. De Lomo Ibérico is een echte delicatesse. Een echte aanrader als je van de Spaanse keuken houdt.
Lomo wordt ambachtelijk gemaakt van varkens lende. Dit is mager vlees, maar wel heel rijk en vol van smaak door het eikeltjes-dieet van de Ibérico varkens. Deze Spaanse ham is minimaal 6 maanden gedroogd en is van hoge kwaliteit. Het vlees is vacuüm verpakt in een worstvorm van 600 gram.
Eet de Spaanse Lomo Ibérico eens zoals de Spanjaarden het doen. Neem een vers stokbroodje, besprenkel het met een goede olijfolie of wrijf het in met een teentje knoflook. Beleg het stokbroodje vervolgens met een paar dunne plakjes Lomo Ibérico Bellota en wat schijfjes tomaat. Heerlijk!
Lomo Ibérico is daarnaast heel geschikt als voorafje of als hapje bij de borrel. Snijd het vlees in dunne plakjes en eet het rauw, als tapa. Of bak het rosé en serveer het met een bijpassende saus.