Roscos de Vino
- Inhoud: 400gr
- Producent: La Estepeña - Estepa
- Ingrediënten: tarwebloem, suiker, reuzel, amandel 8%, kaneel en smaakstoffen (soja)
- Kan sporen bevatten van ei, melk en andere noten en sesam
- Exclusief verkrijgbaar bij Shopandalucia
- Gratis bezorging vanaf aankoop 65€ ( BE/NL)
Roscos de vino, kransjes met amandelen en wijn
Estepa is het Spaanse koekjesdorp in de provincie Cordoba, dat vooral beroemd is om haar Polvorones en Mantecados.De oorsprong van deze roscos de vino komt uit de Arabische cultuur in de zestiende eeuw. Polvorones en roscos zijn rond de kerstperiode zeer populair in Spanje maar ook in de andere Spaanstalige landen in Zuid Amerika.
In Lucena en Estepa staan zo samen een vijftigtal fabriekjes die zorgen voor de productie van deze Spaanse koekjes. ook in sommige kloosters in Andalusië kan je deze koekjes bestellen. In sommige van deze leven de kloosterzusters nog volledig afgesloten van de buitenwereld. Als men hier de koekjes bestelt, kan je ze ontvangen in een draaibak , de " torno" genaamd.
De recepten van polvorones en roscos worden al eeuwenlang geheim gehouden en van generatie op generatie overgedragen. Roscos zijn gemaakt met heerlijke basisgrondstoffen uit gans Andalusië.